Omluva, vysvětlení, začátek…
Nový začátek.

Vážení přátelé,

pokud jste byli zvyklí na této stránce hledat a nacházet jistý obsah, musím se velmi omluvit. Hodně se toho změnilo a obsah webu dva.cz nebyl tak aktuální, jak bych chtěl, aby byl. Proto změna redakčního systému, proto změna obsahu, proto změna všeho. Začínáme zkrátka znovu.

A co na těchto stránkách najdete? Určitě jisté informace o tom co bylo, je a bude. Ve městě Klatovy, mimo město, v regionu, mimo region a možná i zcela mimo. Ale hlavně bych chtěl na těchto stránkách prezentovat a postupně představovat výstupy dvou projektů, které se týkají Klatov.

Při nedávné návštěvě Paříže nás (tím nás myslím členy své rodiny) zaujalo, že každá ulice, nesoucí jméno historické osobnosti, ve zkratce informuje o této osobnosti. O jejím životě, případně o jejím významu pro Francii. Nedělám si iluze, něco podobného v Klatovech očekávat nemůžeme, ale proč tedy informace o osobnostech nedat na web?

S tím souvisí i druhé téma – kromě osobností, které „vlastní“ nějakou ulici, žila v Klatovech řada takových, které pomalu upadají v zapomenutí. A je to škoda. Proto si některé budeme připomínat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Karel Viták. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.